1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+’nın üretimi hedefleneni yakalayamadı

OPEC+’nın üretimi hedefleneni yakalayamadı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) OPEC+’nın üretimini artırmakta zorlandığını ve Ocak’ta hedefin 900 bin varil/gün gerisinde kaldığını açıkladı.

OPEC+’nın üretimi hedefleneni yakalayamadı

Enerji Günlüğü - OPEC+ Ocak ayında üretim hedefini yakalayamadı. Ocak ayında petrol üretimi hedeflenenin 900 bin varil/gün gerisinde kaldı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) bugün yayınladığı petrol piyasası raporunda, OPEC+ üyelerinin petrol arzlarını artırmakta zorlandıklarını, bu durumunda enerji piyasasında oynaklık riskini artırdığını ve fiyatları yukarı ittiğini bildirdi. IEA raporunda küresel petrol üretiminin Ocak ayında 560 bin varil/gün artarak 98,7 milyon varil/güne çıktığı belirtildi. Bununla birlikte OPEC+ üyelerinin petrol arzlarının taahhüt ettikleri miktarın 900 bin varil/gün altında kaldığını belirten IEA, OPEC+ üyelerinin belirlenen kotalara uyum oranlarının yüzde 127 olduğunu vurguladı. 

İRAN'IN PETROL ARZI YAPTIRIMLAR KALKARSA 1,3 MİLYON VARİL/GÜN ARTAR 

Suudi Arabistan ve BAE'nin daha fazla petrol pompalamaları halinde petrol piyasasındaki oynaklığın yatışabileceğine işaret eden IEA, İran'a yaptırımların kaldırılması halinde de ek 1,3 milyon varil/gün İran petrolünün piyasaya gelebileceğine dikkat çekti.

FİYATLAR SON 7 YILIN EN YÜKSEĞİNE GELDİ

IEA, OPEC+ üyelerinin petrol arzlarını söz verdikleri gibi artırmakta zorlanmalarının fiyatları 2014 yılından bu yana görülen en yüksek seviyelere taşıdığını belirtti. 

IEA, 2022 için petrol talebi büyüme tahminini de 100 bin varil/gün azaltarak 3,2 milyon varil/güne indirdi.

 

Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler