1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC’ten ABD kaya petrolü tehlike değil açıklaması

OPEC’ten ABD kaya petrolü tehlike değil açıklaması

Enerji Günlüğü - OPEC en yetkili ağızdan ABD kaya petrolü üretimindeki artışın global arz fazlasının azaltılması çabalarını bozmayacağını açıkladı.OPEC...

OPEC’ten ABD kaya petrolü tehlike değil açıklaması

Enerji Günlüğü - OPEC en yetkili ağızdan ABD kaya petrolü üretimindeki artışın global arz fazlasının azaltılması çabalarını bozmayacağını açıkladı.

OPEC dönem başkanı ülke olan Birleşik Arab Emirlikleri’nin Enerji Bakanı Suhail Al Mazrouei, ABD'nin kaya petrolü üretiminde artışın global arz fazlasının azaltılması için diğer üreticiler tarafından gösterilen çabalar açısından büyük bir sorun olmayacağını söyledi. Mazrouei, güçlü talep ve üretim kısıntısı anlaşmasına uyuma bağlı olarak petrol piyasasının bu yıl yeniden dengeye gelmesini beklediğini ifade etti. 

PETROLDE İLK KEZ DENGE SAĞLANMA YOLUNDA

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo ise "Piyasa 2014 yılından bu yana ilk kez dengeyi yeniden tesis etme yolunda" diye konuştu. 2018'de petrol talebinin 2017'de olduğu gibi 1,6 milyon varil/gün artmasının beklendiğini ifade eden Barkindo, OPEC ve diğer üreticiler arz kısıntısı anlaşmasına yıl sonuna kadar uydukları takdirde ham petrol stoklarının azalmaya devam edeceğini de vurguladı. 

RUSYA GÜVENCE VERDİ

Barkindo ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Moskova'nın global petrol arz kısıntı anlaşmasına bağlı kalacağının güvencesini aldığını söyledi. Barkindo, "Rusya, petrol fiyatları yükselse bile OPEC ile yaptığı petrol arzının kontrol altında tutulması anlaşmasını bozmama sözü verdi. Rusya, OPEC ile OPEC üyesi olmayan üreticiler arasındaki işbirliği deklarasyonuna bağlılar. Endişe etmek için neden yok. Hepimiz aynı gemideyiz” diye konuştu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler