1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC’ten ABD’ye fiyat önlemi

OPEC’ten ABD’ye fiyat önlemi

Enerji Günlüğü - OPEC, ABD'nin petrol piyasasının manipüle edildiği iddiası ile bir yasal girişimde bulunmasının önüne geçmek için üye ülkelerden...

OPEC’ten ABD’ye fiyat önlemi

Enerji Günlüğü - OPEC, ABD'nin petrol piyasasının manipüle edildiği iddiası ile bir yasal girişimde bulunmasının önüne geçmek için üye ülkelerden petrol fiyatı telaffuz etmemelerini istedi. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC ABD’nin petrol fiyatlarının düşürülmesi yönündeki baskı ve tehditleri karşısında önlem alıyor. Reuters’in OPEC'e yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, OPEC üye ülkelerden politika tartışırken petrol fiyatı telaffuz etmemelerini istedi.

Kaynaklara göre OPEC bu çağrı ile ABD'nin petrol piyasasının manipüle edildiği iddiası ile bir yasal girişimde bulunmasının önüne geçmeyi hedefliyor. ABD'de gündeme gelen ve "NOOPEC" olarak adlandırılan yasa tasarısı, OPEC'e karşı anti-tekel davalarının açılabilmesine imkan veriyor. Daha önceki ABD Başkanları böyle bir yasanın Kongre'den geçmesi halinde veto edeceklerini söylemişlerdi. Ancak OPEC'e yönelttiği eleştirilerle öne çıkan ABD Başkanı Donald Trump'ın böyle bir yasayı onaylayabileceği endişeleri var. 

 

 

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler