1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC'ten ABD'ye zeytin dalı

OPEC'ten ABD'ye zeytin dalı

Enerji Günlüğü – OPEC yetkilileri Amerikalı kaya petrolü üreticisi şirketlerle ilk defa bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.Petrol İhraç...

OPEC'ten ABD'ye zeytin dalı

Enerji Günlüğü – OPEC yetkilileri Amerikalı kaya petrolü üreticisi şirketlerle ilk defa bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, OPEC yetkililerinin Amerikalı kaya petrolü üreticisi şirketlerle geçen hafta bir görüşme yaptığını ve iki grup arasında diyaloğun başladığını bildirdi. 

OPEC'le ABD'li petrol üreticilerinin küresel piyasada karşı karşıya gelmesini değerlendiren Barkindo, OPEC olarak hiçbir zaman ABD'nin kaya petrolü ile savaş halinde olmadıklarını kaydetti. 

Barkindo, Amerikalı petrol şirketlerinin düşük fiyatlara karşı üretim verimliliğini yükseltme ve maliyetleri düşürme gibi konulardaki deneyimlerini OPEC yetkilileriyle paylaştığını sözlerine ekledi.

HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ

Düşük petrol fiyatlarının en çok Amerikalı enerji şirketlerini etkilediğini belirten Barkindo, "Eskiden OPEC yetkililerinin petrol piyasasındaki diğer aktörlerle görüşmesi tabu sayılırdı ancak devir değişti, piyasa değişti. Şimdi hepimiz aynı gemideyiz. Petrol fiyatlarındaki düşüş bütün endüstriyi olumsuz etkiledi." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler