1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC’ten rezerv satışı kaynaklı arz fazlası uyarısı

OPEC’ten rezerv satışı kaynaklı arz fazlası uyarısı

OPEC, tüketici ülkelerin stratejik rezervlerinden petrol satışlarının küresel piyasalarda arz fazlasını çok fazla büyütebileceği uyarısında bulundu.  

OPEC’ten rezerv satışı kaynaklı arz fazlası uyarısı

Enerji Günlüğü - OPEC, tüketici ülkelerin stratejik rezervlerinden petrol satışlarının küresel piyasalarda arz fazlasını çok fazla büyütebileceği uyarısında bulundu.  

OPEC'in danışma organı konumundaki Ekonomi Komisyonu Kurulu, gelecek hafta yapılacak OPEC ve OPEC+ toplantıları öncesinde hazırladığı projeksiyonlarda,  tüketici ülkelerin 2 ayda 66 milyon varil petrolü piyasaya vermeleri halinde küresel piyasalarda arz fazlasının Ocak ayında 1,1 milyon varil/günü, Şubat ayında 2,3 milyon varil/günü ve Mart ayında 3,7 milyon varil/günü aşabileceğini ifade etti.   

BİROL: PETROL PİYASALARI YAPAY ARZ AÇIĞI YAŞIYOR

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, petrol piyasalarının yapay bir arz açığı yaşamakta olduğunu savundu ve Suudi Arabistan, Rusya ve diğer OPEC+ üyelerini "yapay darlık" yaratmakla suçladı. Birol, OPEC+ üyesi üretici ülkelerin petrol fiyatlarını aşağı getirmek konusunda daha fazla şey yapacaklarını umduğunu da fade etti.  

“OPEC+NIN GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞINA İNANIYORUM”

"Bugünkü fiyatlar, kalkınmakta olan ülkelerin çoğu için tehlikeli bir bölgede" diye konuşan IEA Başkanı Birol, OPEC ve Rusya öncülüğündeki ortaklarını bu durumu dikkate almaya, global petrol piyasasını rahatlatmak için gerekli adımları atmaya ve fiyatların makul seviyelere getirilmesine yardım etmeye çağırdı.  

Birol, bugün önde gelen petrol üreticisi ülkelerin 6 milyon varil/gün seviyesinde atıl üretim kapasiteleri bulunduğunu belirterek, OPEC+'nın 2 Aralık toplantısında küresel petrol piyasalarını rahatlatmak için gerekli adımları atacaklarına inandığını vurguladı. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler