1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC’ten Rusya’ya davet

OPEC’ten Rusya’ya davet

Enerji Günlüğü - OPEC, üyesi olmayan ancak petrol üretimini kısma anlaşmasında kendisine destek veren Rusya’yı örgüte gözlemci olarak katılmaya davet...

OPEC’ten Rusya’ya davet

Enerji Günlüğü - OPEC, üyesi olmayan ancak petrol üretimini kısma anlaşmasında kendisine destek veren Rusya’yı örgüte gözlemci olarak katılmaya davet etti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nden (OPEC) Rusya’ya gözlemci ülke olarak örgüte katılma daveti geldiği belirtildi. Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid el-Falih, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Rusya’yı gözlemci olarak katılmaya davet ettik. Bu teklifi incelediğini düşünüyoruz ve ondan resmi talep yazısının gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

El-Falih, OPEC bünyesindeki tüm ülkelerin Rusya’nın örgüte katılmasından memnuniyet duyacaklarını da sözlerine ekledi.

RUSYA DAVETİ İNCELİYOR

Rusya Enerji Bakanı Aleksey Novak ise Moskova’nın OPEC’ten gelen teklifi dikkatle incelediğini söyledi.

‘Rusya OPEC’te gözlemci olmaya hazır mı?’ sorusunu yanıtlayan Novak, “Böyle bir opsiyon gerçekten var, inceleniyor. Biz de şu anda bu konuyu dikkatle inceliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha önce OPEC+ ülkelerinin (OPEC üyesi olmayan ülkeler) petrol üretimini günde 1 milyon varil arttırma kararına onay verdikleri açıklanmıştı.

OPEC PETROL ÜRETİMİNİ ARTIRACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler