1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Opel Avrupa’da elektrikli araçlara odaklanacak

Opel Avrupa’da elektrikli araçlara odaklanacak

Alman otomobil markası Opel, 2028 yılından itibaren Avrupa'da sadece elektrikli araç satışı yapacak.

Opel Avrupa’da elektrikli araçlara odaklanacak

Enerji Günlüğü - Alman otomobil markası Opel, 2028 yılından itibaren Avrupa'da sadece elektrikli araç satışı yapacak.

Stellantis 2021 Elektrikli Araç Günü kapsamında elektrikli araç stratejisini açıklayan Alman otomobil üreticisi Opel, kapsamlı elektrikliye geçiş stratejisinde bir sonraki adıma geçiyor. Buna göre Opel, elektrikli model portföyünü genişletmekle kalmayacak, aynı zamanda 2028 yılından itibaren Avrupa'da tamamen batarya elektrikli araçlara odaklanacak. 

Opel, 2021 yılında öncelikle Avrupa pazarlarında dokuz elektrikli modeli müşterilerinin beğenisine sunacak. Bununla birlikte tüm Opel modellerinin 2024 yılına kadar elektrikli versiyonlara kavuşması hedefleniyor. 2028 yılı itibariyle ise Opel için ana pazar olan Avrupa'da, sadece markanın elektrikli otomobilleri satışa sunulacak.

ÇİN EV PAZARINA GİRECEK, OPEL MANTA TAMAMEN ELEKTRİKLENECEK

Otomotiv endüstrisinin geleceğini elektrikli araçlarda gören Opel ayrıca dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'e tamamen elektrikli bir marka olarak girmeyi hedefliyor. Opel Manta modeli ise elektrikli otomobil olarak geri dönecek. Opel Manta, önümüzdeki 10 yıl içerisinde "tamamen elektrikli" olarak seri üretilecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler