1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPET hem kitap oldu, hem de lösemili çocuklara ilaç!

OPET hem kitap oldu, hem de lösemili çocuklara ilaç!

Enerji Günlüğü - OPET’in kurucuları Nurten-Fikret Öztürk çiftinin hayatı kitap ve film oldu. OPET’in 20’nci yılı onuruna hazırlanan kitabın satışından...

OPET hem kitap oldu, hem de lösemili çocuklara ilaç!

Enerji Günlüğü - OPET’in kurucuları Nurten-Fikret Öztürk çiftinin hayatı kitap ve film oldu. OPET’in 20’nci yılı onuruna hazırlanan kitabın satışından elde edilecek gelir ise LÖSEV’e bağışlanacak.
Bu yıl 20’nci yaşını kutlayan OPET’in kurucuları Nurten-Fikret Öztürk çiftinin öğretmenlikten iş yaşamının zirvesine uzanan başarı öyküsü kitap oldu. Gazeteci- Yazar Nebil Özgentürk’ün iki yıl süren kapsamlı çalışması sonucu ortaya çıkan kitap, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde satışa çıktı. Nurten- Fikret Öztürk çifti ve yakın çevresi ile gerçekleştirilen söyleşilerden derlenen “Opet Mucizesi-Yokuşu Tırmanan Ömür” adlı çalışma, çarpıcı anılar, fotoğraflar, mektuplar ve dönüm noktası olan unutulmayacak anekdotlarla süslü. Anadolu’nun iki farklı köşesinden gelen ancak yolları Çapa Yüksek Öğretmen Okulu’nda kesişen Öztürk çiftinin, 5 metrekarelik madeni yağ dükkanından başlayan ticaret serüvenleri, basamak basamak anlatılıyor kitapta... O küçük madeni yağ dükkanı 20 yılda Öztürkler Petrol’e, Öztürkler Petrol OPET’e ve OPET bugün ülkemizin en önemli markalarından birine dönüştü. Yazar Nebil Özgentürk’ün deyimiyle kitapta, ‘yokuşu tırmanan bir ömre’ tanıklık ediliyor ve bu ‘mucize’ başarının sırrı anlatılıyor.
Kitapta yer alan anı, fotoğraf ve mektuplar aynı zamanda yine Nebil Özgentürk tarafından bir filme de dönüştürüldü. Tiyatro sanatçısı Selçuk Yöntem’in seslendirdiği, kitapla birlikte hediye edilen 35 dakikalık belgesel film, okuyucuya bu hikayeyi bir de görsel açıdan anlatıyor. Kitabın satışından elde edilecek gelir Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağışlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler