1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPET, Körfez Terminalinde depolama kapasitesini arttıracak

OPET, Körfez Terminalinde depolama kapasitesini arttıracak

Opet Petrolcülük AŞ'nin Kocaeli Körfez'de bulunan depolama tesisinde kapasite artışı yapılacak. Bu amaçla T-401 nolu Slop Tankı, 1000 m3 kapasiteli AdBlue Depolama Tankına dönüştürülecek.

OPET, Körfez Terminalinde depolama kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Opet Petrolcülük AŞ tarafından OPET Körfez Terminali içerisinde depolama kapasite artışı yapılması planlanıyor. 175 bin dolar değerindeki proje kapsamında gelişen piyasa koşulları ve tesis ihtiyaçları nedeniyle T-401 nolu Slop Tankının gerekli ekipman montajları yapılarak 1000 m3 kapasiteli AdBlue Depolama Tankına dönüştürülmesi planlanıyor. Tesiste 1078 m3 (T-401) ve 335 m3 (T-311) kapasiteli 2 adet Slop Tankı bulunuyor. 

Tankın işletme süresi 50 yıl olarak planlanmış olup Tesis fiziki ömrü rehabilitasyon çalışmaları ve teknoloji desteği ile uzatılabilecek. 

ADBLUE DİZEL ARAÇLARDA EMİSYONU AZALTIYOR

AdBlue; dizel motorlu araçların oluşturduğu egzoz salınımı azaltmak için kullanılan % 32,5 üre ve % 67,5 saflaştırılmış sudan oluşan su bazlı üre çözeltisidir. ISO 22241 standardına uygun üretilmesi gereken AdBlue, doğayla uyumlu su bazlı üre çözeltisi olup SCR teknolojisine sahip dizel motorlu araçlardan çevreye salınan zararlı azot oksit (NOx) emisyonlarının Euro IV ve sonrası emisyon standartlarında belirtilen seviyelere indirgenmesini sağlamak üzere kullanılıyor.

OPET 1 MİLYON M3’ÜN ÜZERİNDE DEPOLAMA KAPASİTESİNE SAHİP

1992 yılında kurulan ve 2002 yılı sonunda Koç Holding Enerji Grubu’nun %50’sine ortak olduğu OPET Petrolcülük A.Ş, perakende satışlar, ticari ve endüstriyel yakıtlar, madeni yağlar, depolama ve uluslararası ticaret konularında faaliyet gösteriyor. OPET’in depolama kapasitesi, 1 milyon metreküpün üzerinde. 

KÖRFEZ TERMİNALİ 45.450 M3 DEPOLAMA KAPASİTESİNDE

Körfez Terminali, OPET Petrolcülük’ün ilk terminali olup 1994 yılında hizmete açıldı. Denizden (platform) ve TÜPRAŞ Rafinerisi’nden boru hattı ile doğrudan ikmal imkanı mevcut. 37.165 m3 depolama kapasiteli Körfez Terminali’ne ek olarak Körfez B Depolama Tesisi kuruldu. Devreye alınan Körfez B tesisinin 8.285 m3 depolama kapasitesi ile Körfez Terminali 45.450 m3 kapasiteye ulaşıldı.  

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler