1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPET, pazarın üstünde büyümeye devam ediyor

OPET, pazarın üstünde büyümeye devam ediyor

Enerji Günlüğü - Pazarın üstünde büyümeye devam ettiklerini söyleyen OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, 2012 yılını değerlendirdi, 2013 hedefleri...

OPET, pazarın üstünde büyümeye devam ediyor

Enerji Günlüğü - Pazarın üstünde büyümeye devam ettiklerini söyleyen OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, 2012 yılını değerlendirdi, 2013 hedefleri hakkında bilgi verdi. 2012 yılında özellikle kaçağın azalması ve 10 numara yağ için alınan önlemlerin de katkısıyla tüketimde artış olduğunu ve sektörde de büyüme yaşandığın belirten Ağca, “Kuruluşumuzun 20’nci, Koç Grubu’yla ortaklığımızın 10’uncu yılını kutladığımız 2012’de yıllardır olduğu gibi yine sektörün üstünde büyüyerek pazar payımızı artırdık. 2011 ve 2012’yi karşılaştırdığımızda beyaz ürün piyasasında yüzde 7 civarında bir büyüme kaydettik ve yılı pazar payı anlamında yüzde 18,5’le kapatarak sektörde 2’nciliği yakaladık. 20 yıllık genç bir şirket olarak geldiğimiz nokta itibariyle gerçekten gurur duyulacak bir dönemi tamamladık” diye konuştu.

OPET’in, Tüpraş’ın ortaklığı olan tek dağıtım şirketi ve depolama kapasitesi en yüksek akaryakıt şirketi olduğunu vurgulayan OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, aynı zamanda Türk Hava Yolları ile jet yakıtı alanındaki ortaklıklarının THY’nin  Türkiye’deki tek jet yakıtı tedarikçisi olduğuna dikkat çekti. Ağca “THY OPET Havacılık Yakıtları, 3 yılda ciddi bir büyüme göstererek cirosunu 2 milyar doların üzerine çıkardı. Öte yandan madeni yağda dünyanın en büyük bağımsız madeni yağ şirketi Fuchs ile ortaklığımızın ilk yılını başarılı sonuçlarla tamamladık. Son dönemde dikkat çeken ürünlerimizden OPET Worldcard ile sektörde bir ilke imza attık. OPET Worldcard ile Worldcard’ın faydalarını tüketiciye sunarken, akaryakıt alımında da indirim imkanı sağladık. Böylece OPET Worldcard kısa sürede, kredi kartı sektöründe önemli bir rakama, 450 bini aşkın adede ulaştı” dedi.

2013 YILINDA 55 YENİ İSTASYON AÇACAĞIZ

2013’te istasyon yatırımlarına devam edeceklerini dile getiren Ağca açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yılın ilk üç ayını hem satış hem de istasyon anlamında hedeflerimize uygun biçimde geçirdik. 50-55 civarında yeni istasyon açmak üzere yatırımlarımıza  devam ediyoruz. Bu istasyonların üçte biri, İstanbul başta olmak üzere üç büyük şehirde olacak. 2013’te de, yine sektörün üstünde, yaklaşık yüzde 5’lik bir büyüme hedefliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler