1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPET toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları yürütüyor

OPET toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları yürütüyor

OPET, başlattığı proje kapsamında yaklaşık 16 bini bulan akaryakıt istasyonu çalışanlarına ve paydaşlarına “temel toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri” verecek.

OPET toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları yürütüyor

Enerji Günlüğü - OPET, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile akaryakıt dağıtım sektöründe bir ilke imza atarak “Eşitsek Fark Eder” Projesi’ni başlattı.

OPET, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların güçlenmesi ve kadın istihdamını artırmak için kapsamlı ve uzun vadeli bir program olan “Eşitsek Fark Eder” Projesi’ni başlattı. 

Proje ile BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) doğrultusunda başta OPET istasyonlarında, iş yerlerinde, sektörde ve sosyal yaşamda toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı kurum politikaları ve uygulamalarının geliştirilmesi hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda ülke çapında eğitim programı başlatılarak kadın gücünün kapsayıcılığı ile etki alanını artması ve örnek bir model oluşturulması planlanıyor. Proje kapsamındaki eğitimlerin OPET Bravo Bayi Ödüllendirme Programı’nın kriterlerine eklenmesi ile tüm bayi ve bayi çalışanlarının katılımı sağlanacak.

24 ay boyunca devam edecek olan projenin hedef ve çıktıları UN Women’ın ulusal ve uluslararası ortaklarıyla ve kamuoyu ile paylaşılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler