1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. OPET’e Çevre Hizmet Ödülü

OPET’e Çevre Hizmet Ödülü

Enerji Günlüğü - OPET, "17. Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri" kapsamında uyguladığı sosyal sorumluluk projeleri ile ödüle layık görüldü.OPET,...

OPET’e Çevre Hizmet Ödülü

Enerji Günlüğü - OPET, "17. Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri" kapsamında uyguladığı sosyal sorumluluk projeleri ile ödüle layık görüldü.

OPET, Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği "17. Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri" kapsamında uyguladığı sosyal sorumluluk projeleri ile ödüle layık görüldü

Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri, 22 Nisan tarihinde Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Çevre değerlerinin korunması ve kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşları desteklemek amacıyla verilen ödüller kapsamında Türkiye ölçeği kategorisinde OPET ödüle layık görüldü. Akdeniz Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada toplumsal sorunlara olan duyarlılığı ile dikkat çeken OPET’in gerçekleştirdiği Tarihe Saygı Projesi, Yeşil Yol Projesi, Örnek Köy Projesi ve Temiz Tuvalet Kampanyası kapsamında ödüle değer bulunduğu belirtildi.

OPET adına ödülü alan Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, yaptığı konuşmada OPET’in kurulduğu ilk günden bu yana sosyal sorumluluğa önem veren ve bu konuda önemli çalışmalar yürüten bir marka olduğunu belirtti. Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Bilinçli toplum projelerimizle 2000 yılından bu yana toplumu çevre, doğa, sağlık ve turizm gibi pek çok alanda bilinçlendirmeyi ve bilgilendirmeyi amaçladık. Önce Temiz Tuvalet Kampanyası’nı daha sonra da Yeşil Yol, Örnek Köy ve Tarihe Saygı Projeleri’mizi uygulamaya aldık. Son olarak trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla çok değerli paydaşlarımızla birlikte ”Trafik Dedektifleri Projesi”ni hayata geçirdik. “OPET Bilinçli Toplum Projeleri” adı altında tek bir çatıda yer alan bu beş büyük proje ile hedefimiz bilinçlendirmek; çağdaş, eğitimli, ayakları üzerinde durabilen bir Türkiye’ye katkıda bulunmak. OPET olarak, doğup büyüdüğümüz topraklara karşı görev ve sorumluluklarımız olduğunu düşünüyor; dün, bugün ve yarınlarımızı kucaklayacak köklü projelerle ülkemizi çağdaş bir görünüme kavuşturmak istiyoruz.”

Akdeniz Üniversitesi, Ulusal Danışma Kurulu'nun yanı sıra her iki birimin yönetim kurullarının sunulan dosyaları inceleyerek ödül sahibi kurum ve kuruluşların belirlendiğinin altını çizdi.

OPET SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Doğup büyüdüğü topraklara fayda sunmayı en önemli görevlerinden biri sayan OPET, sosyal sorumluluğa odaklanmayı bir kurum kültürü olarak benimsemiş ve kuruluşundan bugüne birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır. Toplumsal temel sorunların çözümüne yönelik projelerle ülkeye değer katmaya devam eden sürdürülebilir ve sonuç odaklı OPET sosyal sorumluluk projeleri;

- Temiz ve daha sağlıklı bir toplum yaratma hedefi olan “ Temiz Tuvalet Kampanyası”

- İstasyon giriş ve çıkışlarının ağaçlandırılmasının yanı sıra pek çok il ve ilçemizde park ve bulvar ağaçlandırmaları yapılan “Yeşil Yol Projesi ”

- Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri zengin, turizm potansiyeli olan köylerin seçilerek ekonomik kalkınma ve bilinçlenmeyi destekleyen “Örnek Köy Projesi”

- Ülke tarihi açısından son derece önemli olan Çanakkale için hazırlanan “Tarihe Saygı Projesi”

- Trafik sorununun çözümü için 3-17 yaş çocuklara eğitim amacı taşıyan “Trafik Dedektifleri” Projesi

Önceki ve Sonraki Haberler