1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Orano, uranyum zenginleştirme tesisini genişletecek

Orano, uranyum zenginleştirme tesisini genişletecek

Fransız Orano şirketi, Fransa'nın güneyindeki bir uranyum zenginleştirme tesisini genişletmek için 1,7 milyar euro harcayacak.

Orano, uranyum zenginleştirme tesisini genişletecek

Enerji Günlüğü - Fransa, Rus nükleer yakıtına bağımlılığı azaltmak için 1,7 milyar euro yatırımla Ülkenin güneyindeki uranyum zenginleştirme tesisinin kapasitesini %30 arttıracak.

Batı ülkeleri Rus nükleer yakıtına bağımlılıklarını azaltmaya çalışırken Fransa merkezli çok uluslu nükleer yakıt çevrimi şirketi Orano SA, Fransa'nın güneyinde bulunan uranyum zenginleştirme tesisini genişletmek için 1,7 milyar euro harcayacak. 

Orano'dan yapılan açıklamada, yatırımın Georges Besse 2 tesisindeki üretimi %30'dan fazla artıracağı belirtildi. Tesisin kapasite arttırımı sonunda yılda 120 milyon haneye eşdeğer nükleer enerji üretmeye yetecek kadar uranyum işleyeceği belirtildi. 

“AMAÇ BATI ENERJİ EGEMENLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK”

Fransız devletinin kontrolündeki Orano'nun başkanı Claude Imauven yaptığı açıklamada "Mevcut jeopolitik bağlamda, zenginleştirme kapasitelerindeki bu artışın amacı Fransa'daki Batı enerji egemenliğini güçlendirmektir. Orano'nun kararı, müşterilerimizin arz güvenliğini güçlendirmek için dile getirdikleri taleplere yanıt vermektedir ve üretimin 2028'den itibaren başlaması beklenmektedir" dedi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler