1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ordu Belediyesi biyogaz santrali kurduracak

Ordu Belediyesi biyogaz santrali kurduracak

Enerji Günlüğü - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çaybaşı düzenli depolama sahasında veya Ünye İlçesi, Eskikızılcakese Mahallesinde biyogaz tesisi kurduracak. Ordu...

Ordu Belediyesi biyogaz santrali kurduracak

Enerji Günlüğü - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çaybaşı düzenli depolama sahasında veya Ünye İlçesi, Eskikızılcakese Mahallesinde biyogaz tesisi kurduracak. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Ünye İlçesi Eskikızılcakese Mekanik Ayrıştırma ve Transfer İstasyonu Alanı ve Çaybaşı Düzenli Depolama Alanlarının enerji üretimi için kiralanmasını  yıllık kira + ciro bedeli üzerinden kapalı teklif (artırma) ihale usulü ile 20 (yirmi) yıl süreyle kiraya verilmek üzere ihale edeceğini duyurdu. 

İlana göre ihale kapsamında şu işler yaptırılacak:

6 adet Aktarma İstasyonunun kurulması, 

Ünye İlçesi, Eskikızılcakese Mahallesi, Yukarıköy Mevkii’nde 600 ton/8 saat kapasiteli Mekanik Ayırma ve Transfer İstasyonunun Kurulması, Enerji elde etmek amacıyla atıktan türetilmiş yakıt hammaddesi üretilmesi ve tesisin işletilmesi, 

Biyometanizasyon (biyogaz) tesisinin ve kompost tesisinin, idarenin onayına bağlı olarak Çaybaşı düzenli depolama sahasında veya Ünye İlçesi, Eskikızılcakese Mahallesinde kurulması ve işletilmesi, kurulacak biyometanizasyon (biyogaz)  tesisinden elektrik enerjisi üretilmesi ve yüklenici tarafından değerlendirilmesi,

Çaybaşı Düzenli Depolama sahası (sabit tesisler, saha içi yollar ve arıtma tesisi) İnşaatının yapılması ve işletilmesi, Çöp Gazından (LFG) elektrik enerjisi üretilmesi ve yüklenici tarafından değerlendirilmesi,

Altıordu İlçesi Karapınar Mahallesinde bulunan 200 ton/gün kapasiteli ayrıştırma tesisinin Ünye İlçesi Eskikızılcakese Mahallesi Yukarıköy Mevkii’nde, 600 ton/8 saat kapasiteli Mekanik ayırma ve Transfer istasyonunun faal hale getirilinceye kadar işletilmesi, Ünye Çimento Fabrikasına nakli idare ye ait olmak üzere ATY geçişli malzemelerin elde edilmesi.

İHALE YERİ VE TARİHİ

İhale, 19/08/2016 Cuma günü Saat: 10:30'da Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Toplantı Salonunda (Şarkiye Mahallesi Yükçülük Sokak No:2/1 Altınordu/Ordu) yapılacak.

İhale konusu işin tahmin edilen yıllık kira bedeli K.D.V. hariç 141.377,53 TL olup, 20 yıllık tahmini kira bedeli K.D.V. hariç 2.827.550,60 TL’dir. Geçici teminatı miktarı ise 20 yıllık kira bedelinin %3’ü olan 84.827,00 TL.

Yüklenici kira bedeline ilave katkı payı olarak, Ordu Büyükşehir Belediyesine, elektrik enerjisi üretiminden elde edeceği ciro üzerinden katkı payı ödeyecek.

İHALE DÖKÜMANLARI

Şartname ve ekleri İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı - Emlak ve İstimlak Şube Müdürlüğünden, 1.000,00 TL bedelle satın alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler