1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ordu'nun çöplerinden elektrik üretilecek

Ordu'nun çöplerinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü -  Dorpet Enerji, Ordu Fatsa'da çöplerden yılda 14.240.000 kWh elektrik üretecek.Dorpet Enerji Akaryakıt İnş. San. Tic. Ltd. Şti....

Ordu'nun çöplerinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü -  Dorpet Enerji, Ordu Fatsa'da çöplerden yılda 14.240.000 kWh elektrik üretecek.

Dorpet Enerji Akaryakıt İnş. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Ordu İli, Fatsa İlçesi sınırları içerisinde, Evkaf Mahallesi yakınlarında 1,78 MW kurulu gücünde “Biyokütle Enerji Üretim Tesisi” kurulması planlanıyor.

Tesis  ile Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi tarafından halihazırda katı atık depolama alanı olarak kullanılan alandaki çöp gazı potansiyelinin değerlendirilerek elektrik enerjisi üretilmesi ve enterkonnekte sisteme bağlantısının yapılması amaçlanıyor.

950.000 TL yatırım bedelli proje ile çöp gazında (LFG) bulunan metan gazının gaz motorlarında yakılması ile toplamda 1,844 MWm / 1,78 MWe kurulu gücünde enerji elde edilecek, bu sayede enterkonnekte sisteme yılda 14.240.000 kWh/yıl elektrik enerjisi sağlanacak.

Proje ile ilgili olarak Ordu Valiliği'ne sunulan dosyayı P.T.D. Dosya incelenip ve uygun bulunarak, projeye ilişkin ÇED Süreci başladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler