1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Organik gübre kullanımı teşvik edilecek

Organik gübre kullanımı teşvik edilecek

Enerji Günlüğü – Kimyasal gübre yerine organik çöpten üretilen gübrenin kullanımını teşvik etmek için yarın "Uluslararası Kompost Konferansı"...

Organik gübre kullanımı teşvik edilecek

Enerji Günlüğü – Kimyasal gübre yerine organik çöpten üretilen gübrenin kullanımını teşvik etmek için yarın "Uluslararası Kompost Konferansı" düzenlenecek.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin AB Sivil Toplum Diyalogu IV Çevre Hibe Programı desteğiyle sürdürdüğü "Türkiye Çöpünü Dönüştürüyor" projesi kapsamında tarımsal toprakların verimliliğinin artırılması için 12 Ocak'ta Kadir Has Üniversitesi'nde "Uluslararası Kompost Konferansı" gerçekleştirilecek.

Avrupa Birliği'nden gelen uzmanların konuşacağı Konferansta organik atıktan kompost üretiminin hem ekolojik hem ekonomik olarak sağlayacağı avantajlar masaya yatırılarak, kompost tesislerinin kurulmasına ilişkin deneyimler paylaşılacak. Konferansta ayrıca Türkiye'de kompost üretiminin yaygınlaşması için neler yapılması gerektiği, tarım/turizm/şehir bölgelerinde hangi toplama yöntemleri ve işleme tesislerinin uygun olacağı konuşulacak.

Türkiye'nin Milli Tarım Projesi'nde de konuya ilişkin yasa ve yönetmeliklerin bulunmasına rağmen, uygulamanın yetersizliğine işaret eden Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği yetkilileri, kompost tesislerinin neden atıl kaldığını da 7 bölgedeki 18 belediyede araştırdı. Bu belediyeleri Avrupa'daki uygulamaları yerinde incelemeleri için bu ülkelere götüren dernek, konferanst bu tecrübeleri de paylaşacak.

Önceki ve Sonraki Haberler