1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Organik Kimya, Kırıkkale’de güneş santrali kuracak

Organik Kimya, Kırıkkale’de güneş santrali kuracak

Organik Kimya, yaklaşık 189 milyon lira yatırımla Kırıkkale’de güneş enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak.

Organik Kimya, Kırıkkale’de güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Organik Kimya, üretim için ihtiyaç duyduğu elektriğin bir kısmını güneşten karşılayacak. Şirket bu amaçla Kırıkkale’de 8,6 MW’lık güneş enerji santrali kuracak. 

Organik Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ faaliyette olduğu kimya sektöründe duyduğu enerji ihtiyacını karşılamak için güneş enerji santrali kuracak. Şirket, Kırıkkale İli, Keskin İlçesi sınırları içerisinde 8,6 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı planlıyor. Projenin değeri yaklaşık 189 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Yaklaşık 130 bin metrekarelik kuru marjinal tarım arazisinde kurulacak olan güneş enerji santralinde toplamda 26 bin 460 adet monokristal güneş paneli kullanılacak. Bir panel 450 W olup, toplam 12.040 W elektrik üretimi yapılacak. Üretilen elektriğin Başkent EDAŞ Hacılar Trafo Merkezine bağlanması planlanıyor. Trafoya aktarılan elektrik, şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler