1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Organize toptan doğal gaz satışında tarih belirlendi

Organize toptan doğal gaz satışında tarih belirlendi

Enerji Günlüğü - Organize toptan doğal gaz satış piyasası OTSP, 1 Nisan 2018 günü saat 08.00’da, sanal uygulamanın başlatılmasıyla birlikte faaliyete...

Organize toptan doğal gaz satışında tarih belirlendi

Enerji Günlüğü - Organize toptan doğal gaz satış piyasası OTSP, 1 Nisan 2018 günü saat 08.00’da, sanal uygulamanın başlatılmasıyla birlikte faaliyete geçecek ve  ödeme yükümlülüğü doğuran piyasa işlemleri 1 Eylül 2018 tarihine kadar başlatılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası Usul ve Esasları’nda (PUE) bazı değişiklikler yaptı.

Buna göre doğal gaz piyasasına yönelik olarak oluşturulan ve elektronik ortamda işletilen ticaret platformu olan Sürekli ticaret platformu’nun (STP) test çalışmalarının tamamlanmasının ardından Organize toptan satış piyasası OTSP, 1 Nisan 2018 günü saat 08.00’da, sanal uygulamanın başlatılmasıyla birlikte faaliyete geçecek.

Ayrıca, organize toptan satış piyasasının (OTSP) işleyişinin, oluşturulacak senaryolar bazında mevsimsellik ve manipülasyona açıklık gibi yönlerden tahlil edilmesi amacıyla STP’de gerçekleştirilecek sanal uygulamanın tamamlanmasının ardından, STP’de teslimat, faturalama ve PİÜ dahil ödeme yükümlülüğü doğuracak piyasa işlemleri 1 Eylül 2018 tarihine kadar başlatılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler