1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Orhaneli Termik Santrali’nde atık yağ kullanılacak

Orhaneli Termik Santrali’nde atık yağ kullanılacak

Eneri Günlüğü - Orhaneli Termik Santrali’ nde kazanın ilk ateşlemesinde yakıt olarak kullanılan fuel-oil ve motorin miktarını düşürerek çevreye verilen...

Orhaneli Termik Santrali’nde atık yağ kullanılacak

Eneri Günlüğü - Orhaneli Termik Santrali’ nde kazanın ilk ateşlemesinde yakıt olarak kullanılan fuel-oil ve motorin miktarını düşürerek çevreye verilen zararı azaltmak amacıyla atık madeni yağ kullanılacak.

Bursa’da 1992 yılından beri elektrik üreten kömür yakıtlı Orhaneli Termik Santrali, çevreye yararlı bir adım atmaya hazırlanıyor. Santral işletmecisi Çelikler Orhaneli Tunçbilek Elektrik Üretim AŞ, Bursa İli, Orhaneli İlçesi, Karıncalı Mahallesi Mevkii, Orhaneli Termik Santrali sınırları içerisinde “Atık Madeni Yağın Enerji Geri Kazanımı Amacıyla Ek Yakıt Olarak Kullanılması Projesi”ni hayata geçirmeyi planlıyor. 

Orhaneli Termik Santrali’ nde kazanın ilk ateşlemesinde yakıt olarak halen fuel-oil ve motorin kullanılıyor. 500 bin lira bedelli proje ile mevcut yakıtların yerine ikame olarak atık madeni yağın yakılması ve enerji geri kazanımının sağlanması planlanıyor. Projede üç ay deneme yakması yapılacak ve deneme yakması sonuç raporunun olumlu çıkması halinde proje tamamen faaliyete geçirilecek. 

Kalorifik değeri atık yağdan düşük ve kirlilik parametreleri seviyeleri ise atık yağdan yüksek olan Fuel oil ve motorinin yerine atık yağ yakılarak daha az kirlilik oluşturulacağından projenin uygulanmasıyla çevreye verilen zarar azaltılacak.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler