1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Orhaneli, Tunçbilek ve Soma B santralleri satışa çıktı!

Orhaneli, Tunçbilek ve Soma B santralleri satışa çıktı!

Enerji Günlüğü - Orhaneli, Tunçbilek ve Soma B Termik santralleri satışta. Ön yeterlilik son başvuru tarihi Orhaneli ve Tunçbilek için 24 Kasım, Soma...

Orhaneli, Tunçbilek ve Soma B santralleri satışa çıktı!

Enerji Günlüğü - Orhaneli, Tunçbilek ve Soma B Termik santralleri satışta. Ön yeterlilik son başvuru tarihi Orhaneli ve Tunçbilek için 24 Kasım, Soma B için 1 aralık.  

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali özelleştirmeleri için açtığı ihale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ)’ye ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ) tarafından kullanılan taşınırlar, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile BLİ tarafından kullanılan taşınmazlar 'Varlık Satışı' 79528 ve 73021 No.lu Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları 'İşletme Hakkının Verilmesi' yöntemi ile bir bütün halinde (Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri), SEAŞ’a ait Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar 'Varlık Satışı' yöntemi ile (Soma B Termik Santrali) ayrı ayrı özelleştirilecek.

Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri için geçici teminat tutarı20 milyon dolar, ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi 24 Kasım 2014 olarak belirlendi.

Soma B Termik Santrali için geçici teminat tutarı 30 milyon dolar, ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi 1 Aralık 2014 olacak.

Katılımcılar, önyeterlilik başvurusunda bulunabilmek ve ihaleye katılabilmek için istenen belgeler ile tekliflerini İhale Şartnamesi’nde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp; Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri için en geç 24/11/2014 tarihi saat 17:00’a kadar üzerinde “ORHANELİ VE TUNÇBİLEK TERMİK SANTRALLERİ İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF - GİZLİ”, Soma B Termik Santrali için en geç 01/12/2014 tarihi saat 17:00’a kadar üzerinde “SOMA B TERMİK SANTRALİ İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF - GİZLİ”, ibaresi bulunan kapalı zarflar içerisinde İdare’nin adresine elden teslim edecekler.

İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Özelleştirilecek Santraller, yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerine devredilemeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler