1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Orman yangınlarında güneş enerjili sensör ağı önlemi

Orman yangınlarında güneş enerjili sensör ağı önlemi

Almanya merkezli start-up şirketi Dryad Networks, geliştirdiği güneş enerjili IoT sensör ağı için 10,5 milyon euro yatırım aldı. 

Orman yangınlarında güneş enerjili sensör ağı önlemi

Alman Dryad Networks, hazırladığı güneş enerjisiyle çalışacak ve kablosuz bir ağ aracılığıyla bağlı olacak olan bir IoT sensör ağı ile orman yangınlarını erken tespit ediyor.

Güneş enerjili çevresel sensör ağları algılayıcıları geliştiren Berlin merkezli Dryad Networks, yangınları tespit etmek için erken uyarı sistemi olarak ormanlarda konumlandırılacak, güneş enerjisiyle çalışacak ve kablosuz bir ağ aracılığıyla bağlı olacak olan bir IoT sensör ağı hazırladı. Alman start-up şirketinin bu sensörleri daha da geliştirmek için 10,5 milyon euro yatırım aldığı bildirildi. Girişim daha önce de 1,8 milyon euro tohum yatırım almıştı. Yeni yatırım ile girişim, ekibini büyütmeyi, pazara açılma stratejisini ilerletmeyi ve ormanları koruma misyonunu geliştirmeyi hedefliyor.

Dryad tarafından geliştirilen teknoloji, büyük ölçekli bir Nesnelerin İnterneti ağında güneş enerjili gaz sensörleri kullanarak orman yangınlarının hızlı ve erken tespitini mümkün kılarak ormanların sağlığının ve büyümesinin takip edilmesini sağlıyor. Sensör ağ, uzak yerlerde bile kontrol edilemeyen yangınları 60 dakikadan kısa sürede tespit edebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler