1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ørsted 920 MW’lık Tayvan offshore rüzgar projesini durdurdu

Ørsted 920 MW’lık Tayvan offshore rüzgar projesini durdurdu

Enerji Günlüğü - Danimarkalı Ørsted, Tayvan karasularında kurmayı planladığı 920 MW’lık Greater Changhua projelerini durdurma ve yeniden gözden geçirme...

Ørsted 920 MW’lık Tayvan offshore rüzgar projesini durdurdu

Enerji Günlüğü - Danimarkalı Ørsted, Tayvan karasularında kurmayı planladığı 920 MW’lık Greater Changhua projelerini durdurma ve yeniden gözden geçirme kararı aldı.

Danimarkalı rüzgâr enerjisi şirketi Ørsted A / S, 2018 alım garantisi teşviğini (FiT) zamanında alamayınca Tayvan açıklarında kuracağı 920 MW kapasiteli açık deniz rüzgarı projesi Greater Changhua 1 ve 2 RES için yatırım planlarını durdurma ve gözden geçirme kararı aldığını açıkladı. 

Ørsted Offshore CEO'su Martin Neubert, “Şimdi tüm proje faaliyetlerimizi, projelerin zaman çizelgesini ve tedarik zinciri taahhütlerimizi ve sözleşmelerimizi 2018’de KKA’nın imzalanmasını öngördüğümüz gibi durduracağız ve tekrar gözden geçireceğiz” açıklamasında bulundu. 

Tayvan Enerji Bürosu'nun Greater Changhua projeleri için kuruluş iznini ertelemesi nedeniyle 2 Ocak 2019 son tarihli elektrik satış anlaşmasını Taipower ile imzalayamayan Ørsted, 2017 yılı Haziran ayında Greater Changhua sahasında 920 MW ek rüzgar kapasitesi kurulumu için düzenlenen ihaleyi kazanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler