1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Orsted Güney Kore’den ilk işletme lisansını aldı

Orsted Güney Kore’den ilk işletme lisansını aldı

Orsted, Güney Kore karasularında kuracağı 1600 MW’lık denizüstü RES için işletme lisansı aldı. 

Orsted Güney Kore’den ilk işletme lisansını aldı

Enerji Günlüğü - Danimarka merkezli enerji şirketi Orsted, Güney Kore sularında 1600 MW kurulu gücünde denizüstü (offshore) rüzgar enerji santrali kuracak. 

Danimarkalı enerji şirketi Orsted’ten yapılan açıklamada, Güney Kore’nin Incheon şehri kıyılarının 70 km açıklarında yer alan bir denizüstü (offshore) rüzgâr projesi için Güney Kore Ticaret Endüstri ve Enerji Bakanlığı'ndan 1600 MW kapasiteli elektrik işletme lisansı alındığı belirtildi.

Yatırımın gerçekleşebilmesi için Orsted'in çevresel etki değerlendirmelerini, saha incelemelerini ve Güney Kore'nin yıllık sabit fiyatlı rüzgâr ihalesine katılım hazırlıklarını tamamlaması gerekiyor.

Orsted, nihai yatırım kararına bağlı olmakla birlikte, projenin 2030'ların başlarında tamamlandığında Güney Kore'nin en büyük açık deniz rüzgâr projesi olmasının beklendiğini ifade etti.

1 MİLYONDAN FAZLA HANEYE ELEKTRİK 

Şirket, yaptığı açıklamada projenin bir milyondan fazla haneye yenilenebilir enerji sağlama kapasitesiyle Incheon'un net sıfır karbon emisyonu hedefini destekleyeceğini ve emisyonları yılda yaklaşık 4 milyon ton azaltacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler