1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Orsted Teksas’ta devasa hibrit GES projesini hayata geçirdi

Orsted Teksas’ta devasa hibrit GES projesini hayata geçirdi

Danimarkalı enerji şirketi Ørsted, Teksas’ta 460 MW kapasiteli güneş santrali ve 40 MW kapasiteli depolama tesisini içeren ilk büyük ölçekli projesini hayata geçirdi.

Orsted Teksas’ta devasa hibrit GES projesini hayata geçirdi

Enerji Günlüğü - Danimarkalı enerji şirketi Ørsted, Teksas’ta 460 MW kapasiteli güneş santrali ve 40 MW kapasiteli depolama tesisini içeren ilk büyük ölçekli projesini hayata geçirdi.

Danimarkalı çokuluslu enerji şirketi Ørsted, ilk büyük ölçekli güneş artı batarya depolama projesini ABD Teksas Eyaleti Andrews şehrinde hayata geçirerek ticari operasyona başladı. Bu da Ørsted'i ABD’de yeni yenilenebilir teknolojilerin tüm yelpazesini büyük ölçekte çalıştıran ilk geliştirici haline getirdi. 460 MW kapasiteli güneş santrali ve 40 MW depolama kapasitesini içeren hibrit Permian Enerji Merkezi projesi ile şirketin karasal operasyon kapasitesi 2 bin 100 MW’a çıktı.

Petrol ve doğal gaz tesislerinin de bulunduğu 3600 dönümlük bir alanda kurulan santral ve depolama tesisi, bu kış aşırı soğuklar nedeniyle enerji sıkıntısı yaşayan Teksas’ın büyüyen enerji ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacak. 1,3 milyon güneş panelinin kullanıldığı santral, 80 binden fazla evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler