1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Orta ve Güneydoğu Avrupa gaz bağlantısında imzalar atıldı

Orta ve Güneydoğu Avrupa gaz bağlantısında imzalar atıldı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan, Romanya gaz şirketleri çift taraflı çalışacak Düşey Gaz Koridoru için işbirliği yapacaklar.Bulgaristan...

Orta ve Güneydoğu Avrupa gaz bağlantısında imzalar atıldı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan, Romanya gaz şirketleri çift taraflı çalışacak Düşey Gaz Koridoru için işbirliği yapacaklar.

Bulgaristan Enerji Bakanlığı, Bulgaristan gaz şirketleri Bulgartransgaz EAD, ICGB AD, Yunanistan gaz şirketi DESFA S.A, Macaristan gaz şirketi FGSZ LTD ve Romanya gaz şirketi SNTGN TRANSGAZ S.A. temsilcilerinin Düşey Gaz Koridoru'nun gerçekleştirilmesi için Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir araya gelerek bir mutabakat zaptı imzaladıklarını duyurdu. 

Orta ve Güneydoğu Avrupa Gaz Bağlantısı (CESEC) Yüksek Düzey Grup toplantısında imzalanan anlaşma, bu ülkeler arasındaki doğal gaz bağlantısını çift yönlü olarak sağlamak için işbirliği yapmayı amaçlıyor.  

Avrupa'nın enerji güvenliği için Yunanistan'dan Bulgaristan'a, oradan da Romanya ve Macaristan'a ve tersi yönde gaz akışını sağlamak son derece önemli.

Önceki ve Sonraki Haberler