1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ortadoğu Enerji biyogaz projesine ÇED gereksiz

Ortadoğu Enerji biyogaz projesine ÇED gereksiz

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Enerji, İstanbul Eyüp'te bulunan Çöp Gazından (Biogaz) Elektrik Enerji Üretimi Tesisi'nin kapasitesini 35 MW'dan 45 MW'a çıkarma...

Ortadoğu Enerji biyogaz projesine ÇED gereksiz

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Enerji, İstanbul Eyüp'te bulunan Çöp Gazından (Biogaz) Elektrik Enerji Üretimi Tesisi'nin kapasitesini 35 MW'dan 45 MW'a çıkarma projesine ÇED Gerekli Değildir kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, İstanbul Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Ortadoğu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Eyüp'te İSTAÇ Katı Atık Düzenli Depolama Tesis İçi, Kalyoncu Sırtı Mevki, Odayeri Köyü. mevkiinde bulunan “Çöp Gazından (Biogaz) Elektrik Enerji Üretimi Tesisi'nde kapasite artışı yapmayı ve bu artışla elektrik enerjisi üretim kapasitesini 35,375 MWe’den 45,280 MWe’ye (108,768 MWt) çıkarmayı planlıyor.

Proje ile ilgili ÇED Süreci bu ayın başında başlamıştı.

ORTADOĞU ENERJİ, BİYOGAZ KAPASİTESİNİ ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler