1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Ortadoğu Grup Manisa’da jeotermal sondaj yapacak

Ortadoğu Grup Manisa’da jeotermal sondaj yapacak

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Yenilenebilir Enerji, jeotermal enerji santralinde kullanılmak üzere Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bir adet jeotermal amaçlı...

Ortadoğu Grup Manisa’da jeotermal sondaj yapacak

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Yenilenebilir Enerji, jeotermal enerji santralinde kullanılmak üzere Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bir adet jeotermal amaçlı kaynak arama sondaj kuyusu açacak.

Ortadoğu Yenilenebilir Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Manisa İli, Sarıgöl İlçesi, Baharlar Mahallesi mevkiinde toplam 4.986 hektar ruhsatlı alanda jeotermal enerji santralinde kullanılmak üzere bir adet jeotermal amaçlı kaynak arama sondajı yapılması planlanıyor.

2000 m derinliğinde açılacak sondaj kuyusunun yaklaşık 8 milyon liraya malolması bekleniyor. Rotary sondaj tekniği uygulanacak olan sondaj çalışması 8 saatlik 2 vardiya çalışma ile 40 gün içinde tamamlanacak.

Sondaj işlemi sırasında uygun aralıklarla ya da sürekli şekilde numune alınacak ve numune sandıklarına yerleştirilerek laboratuvar analizlerine gönderilecek. Sondaj işleminin tamamlanmasıyla beraber gerekli dolgu ve düzenleme işlemi yapılarak alan terk edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler