1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ortadoğu’nun en büyük güneş santrali

Ortadoğu’nun en büyük güneş santrali

Enerji Günlüğü - BAE, 285 futbol sahası büyüklüğündeki santrali devreye soktu. Abu Dabi’de çöl bölgesindeki Ortadoğu’nun en büyük güneş enerjisi...

Ortadoğu’nun en büyük güneş santrali

Enerji Günlüğü - BAE, 285 futbol sahası büyüklüğündeki santrali devreye soktu. Abu Dabi’de çöl bölgesindeki Ortadoğu’nun en büyük güneş enerjisi santrali, 600 milyon dolara mal oldu. Şems yani Güneş adındaki santral, 285 futbol sahası büyüklüğünde ve 20 bin evin bir yıllık enerjisini sağlayabilecek kapasitede. Yetkililer her yıl buna eşit iki santrali devreye sokmayı planlıyor.

Petrol zengini Birleşik Arap Emirlikleri, 2020 yılına kadar elektriğinin yüzde yedisini alternatif enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyor. Fosil yakıtlar petrol ve gaza olan bağımlılıklarını azaltmak için Ortadoğu özellikle de Körfez ülkelerinin güneş enerjisi projelerine yaklaşık 7 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığı belirtiliyor.

Bölgede güneş enerjisine geçişin ekonomik boyutunun diğer ülkelere oranla daha düşük maliyette, yıl boyunca güneş alınmasından dolayı da oldukça verimli olduğu kaydediliyor. Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan da enerji için güneşe yöneliyor. Suudi Arabistan geçen yıl ilk santralini açmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler