1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OSB`lere doğalgazı BOTAŞ götürecek

OSB`lere doğalgazı BOTAŞ götürecek

Enerji Günlüğü - Organize Sanayi Bölgeleri’ne doğalgaz götürülmesi görevi verilen BOTAŞ, 22 ildeki 25 OSB’ye doğalgaz götürecek.Bilim, Sanayi ve...

OSB`lere doğalgazı BOTAŞ götürecek

Enerji Günlüğü - Organize Sanayi Bölgeleri’ne doğalgaz götürülmesi görevi verilen BOTAŞ, 22 ildeki 25 OSB’ye doğalgaz götürecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bürokratlarıyla birlikte yaptığı toplantıda, Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) doğalgaz götürülmesi görevi BOTAŞ’a verildi.

Toplantıda, doğalgazın götürülmediği için birçok ildeki OSB’lerin yaşadığı üretim sorununa çözüm arandı. Buna göre, BOTAŞ, doğalgazı 22 ildeki 25 OSB’nin kapısına kadar götürecek. İşin kalan kısmını ise OSB yönetimleri yapacak.

SORUN 3 YIL İÇİNDE ÇÖZÜLECEK

Bakan Işık, doğalgazı olmayan ve yüzde 40’ın üzerinde doluluk oranına sahip OSB’lerin tamamının sorununun çözüleceğini belirterek, 3 yıl içinde altyapı sıkıntılarının giderilmesiyle OSB’lere ilginin daha da artacağını söyledi.

Bazı OSB’lerde, doğalgaz olmamasından kaynaklanan üretimde yüksek maliyetler oluşabildiğine işaret eden Işık, “Bu sorunu çözmek için toplandık. Sorunu, gelecek 3 yıl içinde çözeceğiz. Böylece maliyetler aşağıya çekilecek, bu da piyasaya yansıyacak. Ayrıca OSB’lerde doğalgaz olunca doluluk oranı artıyor. Önceliğimiz gazı buralara götürmek. Doğalgazı olmadığı için boş kalan OSB’lerimiz, yaptığımız işbirliğiyle dolacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler