1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OSB’lerin Nisan elektrik faturasında Son Kaynak tarife artışı

OSB’lerin Nisan elektrik faturasında Son Kaynak tarife artışı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin 99 büyük organize sanayi bölgesinde (OSB) son kaynak tedarik tarifesi uygulamasının ardından elektrik faturaları yüzde...

OSB’lerin Nisan elektrik faturasında Son Kaynak tarife artışı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin 99 büyük organize sanayi bölgesinde (OSB) son kaynak tedarik tarifesi uygulamasının ardından elektrik faturaları yüzde 26 arttı.

Dünya Gazetesi'nden Yıldız Doğruer Yemiş'in haberine göre, geçen ay başlayan son kaynak tedarik tarifesi uygulaması ile Nisan öncesi ve Nisan sonrası faturalarda yüzde 26 artış oldu.

Faturalarda yaşanan bu artışla OSB dışında kalıp ulusal tarifeden elektrik alan firmalar, OSB’lere oranla yüzde 15 daha ucuza elektrik kullanır hale geldi. Sanayiciler ise tüketime göre tarife uygulanmasını istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, serbest tüketici niteliğine haiz olduğu hâlde elektrik enerjisini ikili anlaşmalar ile temin etmeyen tüketicilere elektrik enerjisi tedarikine ilişkin fiyat, hüküm ve şartları içeren ‘Son Kaynak Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ’i 20 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlamış ve 1 Nisan itibariyle de yürürlüğe koymuştu.

ÇOK ELEKTRİK TÜKETENE UCUZ ELEKTRİK VERİLMEYECEK

Önceki ve Sonraki Haberler