1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Osmangazi EDAŞ Çinlilere satıldı

Osmangazi EDAŞ Çinlilere satıldı

Enerji Günlüğü - Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ile kardeş şirketi Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ, Çinliler'e satıldı.Özelleştirme ihalesiyle...

Osmangazi EDAŞ Çinlilere satıldı

Enerji Günlüğü - Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ile kardeş şirketi Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ, Çinliler'e satıldı.

Özelleştirme ihalesiyle SSS Yıldızlar Holding'e satılan ancak daha sonra finansman ve ödeme güçlüğüne girdiği için yönetimine EPDK tarafından el konulan Osmaniye EDAŞ'a yeni sahip bulundu.

Osmaniye Elektrik Dağıtım AŞ ile bölgenin görevli tedarikçisi konumundaki Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ, China Machinery Engineering Corporation ve GUOXIN International Investment Corporation (GXIIC)

adlı Çinli şirketlere satıldı. İki şirket, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ şirketlerinin yüzde 75'ini dolaylı yoldan 384.6 milyon dolara satın almak üzere anlaşma sağladı.

Çinli şirketin konuya ilişkin açıklamasında hisselerin Dedeli Yatırım ve diğer hissedarlardan alınacağı kaydedildi.

Merkezi Eskişehir’de bulunan OEDAŞ, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtımı yapıyor. Türkiye’deki nüfusun yüzde 3.6’sı ve abone sayısının yüzde 4’ü bu bölgede bulunuyor.

Dağıtım ve perakende elektrik satışının mevzuat gereği hukuki ayrıştırmaya tabi tutulması zorunluluğu çerçevesinde, daha önce Osmaniye EDAŞ bünyesinde bulunan perakende satış bölümü ayrı bir hukuki tüzel kişilik altında toplanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler