1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Osmangazi EDAŞ kadının güçlenmesi prensiplerini uygulayacak

Osmangazi EDAŞ kadının güçlenmesi prensiplerini uygulayacak

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında yer aldı.

Osmangazi EDAŞ kadının güçlenmesi prensiplerini uygulayacak

Enerji Günlüğü - Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında yer aldı.

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programı kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi EDAŞ, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzaladı.

Birleşmiş Milletler Kadın (UN Women) ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan WEPs, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların işyerinde ve toplumda güçlendirilmesinin nasıl teşvik edileceği konusunda rehberlik sunan bir dizi prensipten oluşuyor.

Osmangazi EDAŞ, enerji sektöründe çalışan kadınları güçlendirecek politikaları oluşturmak ve iş uygulamaları geliştirmek üzere WEPs’i kılavuz alarak ilerleyecek. Osmangazi EDAŞ’ın altına imza attığı 7 taahhüt şöyle:

- Toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlayacak

- Tüm kadın ve erkeklere iş yaşamında adil davranacak, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterecek; bu ilkeleri destekleyecek

- Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güvenlik ve refahını sağlayacak

- Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarını destekleyecek

- Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerini uygulayacak

- Toplumsal girişimler ve savunuculuk çalışmalarıyla eşitliği teşvik edecek

- Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin elde edilen başarıları değerlendirip, halka açık şekilde raporlayacak

Önceki ve Sonraki Haberler