1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Osmangazi EDAŞ’da durum 6 ayda netleşecek

Osmangazi EDAŞ’da durum 6 ayda netleşecek

Enerji Günlüğü - Yükümlülüklerini yerine getirmediği için EPDK (Kurul) kararıyla eski yönetime görevden el çektirilen Osmangazi EDAŞ'ın durumunun...

Osmangazi EDAŞ’da durum 6 ayda netleşecek

Enerji Günlüğü - Yükümlülüklerini yerine getirmediği için EPDK (Kurul) kararıyla eski yönetime görevden el çektirilen Osmangazi EDAŞ'ın durumunun 6 ay içinde netleşmesi bekleniyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin Osmangazi Elektrik Dağıtım'da EPDK kararıyla yapılan yönetim değişikliği konusundaki soruları yanıtladı. Bakan Yıldız, şirketteki işlemin bir el koyma olmadığını, hissedarların ve özel sektörün payının değişmediğini vurguladı.

YÖNETİM HİSSEDARLARA DEVREDİLECEK

Şirketin edinimlerini, üzerine düşen görevleri yerine getirmeyle alakalı bir kısım eksikler tespit edildiğini dile getiren ve 5 yönetim kurulu üyesinin 4'ünü değiştirdiklerini hatırlatan Bakan Yıldız, Osmangazi EDAŞ'ın yeni yönetimiyle istenilen noktaya gelmesi halinde, yönetimin yeniden hissedarlara devredileceğini ifade etti.

"6 ay içerisinde mutlaka o yine eski hissedarlarına kavuşturulur" diyen Yıldız, 6 aylık sürenin bir sınır anlamına gelmediğini belirtti. Yıldız, "O performansı yakalayamazsa onu tekrar kamuoyuyla paylaşacak bir değerlendirmede bulunuruz" diye konuştu.

CUMARTESİ ARAS EDAŞ DEVRİ VAR

Osmangazi EDAŞ'ta yaşanan olumsuzluklar nedeniyle özelleştirme politikalarında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"İnşallah cumartesi günü Erzurum'da da o bölgenin elektrik dağıtımıyla alakalı hisse devrini yapmış olacağız. Şu anda uygulamayla alakalı bir firmada doğan kısmi aksaklığın 21 dağıtım şirketine şamil kılınmasının doğru olmadığını söylemem lazım. Bizim politikalarımız inanıyorum ki başarıyla devam edecek. Arkadaşlarıma güveniyorum, herhangi bir aksaklık da inşallah olmayacak."

Önceki ve Sonraki Haberler