1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Osmangazi EDAŞ'ın Zorlu'ya devrine rekabet incelemesi

Osmangazi EDAŞ'ın Zorlu'ya devrine rekabet incelemesi

Enerji Günlüğü - Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi EPSAŞ hisselerinin Zorlu Grubu'na devredilmesi için Rekabet Kurulu'na başvuruldu.Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi...

Osmangazi EDAŞ'ın Zorlu'ya devrine rekabet incelemesi

Enerji Günlüğü - Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi EPSAŞ hisselerinin Zorlu Grubu'na devredilmesi için Rekabet Kurulu'na başvuruldu.

Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi EPSAŞ’ın ana hissedarı Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret A.Ş.’nin tüm hisselerinin Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilebilmesi  ile ilgili RK'ye başvuruldu.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, "İş bu bildirim konusu işlem; bir tarafta "Satıcı" sıfatıyla Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret A.Ş. ile Yıldız Ailesi (Sabahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Sinan Yıldız, Cihan Yıldız, Hilal Yıldız, Musa Yıldız), diğer tarafta "Alıcı" sıfatıyla Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında, Satıcı'nın Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş.'de sahip olduğu %100 oranındaki Hisselerin tamamının satıcı tarafından satılması ve alıcı tarafından satın alınmasına ilişkin akdedilecek olan Pay Alım Satım Sözleşmesine İlişikin Sözleşme'dir" denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler