1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OSOS veri paylaşımı altyapısı oluşturmada süre uzatımı

OSOS veri paylaşımı altyapısı oluşturmada süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) verilerinin paylaşılmasına ilişkin altyapıyı oluşturma süresi bir yıl uzatıldı.Enerji Piyasası...

OSOS veri paylaşımı altyapısı oluşturmada süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) verilerinin paylaşılmasına ilişkin altyapıyı oluşturma süresi bir yıl uzatıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) "Tahmini Tüketim Değeri Belirleme Metodolojisinde Değişiklik Yapılması Hakkında Karar'ı kabul ederek Resmi Gazete'de yayımladı.

Buna göre, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) verilerinin paylaşılmasına ilişkin altyapı en geç 01/01/2016 yerine 01/01/2017 tarihine kadar oluşturulacak.

OSOS veri tabanında yer alan veriler, uzlaştırmaya esas veriş-çekiş konfigürasyonlarında yer alan sayaçlarla sınırlı olmak üzere tedarikçiler ve talep etmesi halinde ilgili üretici ve/veya tüketici ile ek bir bedel talep edilmeksizin paylaşılacak.

Ayrıca, "OSOS kapsamındaki diğer tüm sayaçların uzlaştırma dönemi bazındaki değerleri en geç ilgili ayın uzlaştırma takviminde tanımlanan son güne kadar piyasa işletmecisi ile paylaşılır." maddesi uyarınca 01/01/2015 tarihinden önce onaylanmış limitlerin üzerinde tüketimi olan sayaçların tümünün ilgili dağıtım şirketlerince OSOS kapsamına alınmasında da süre bir yıl uzatılarak en geç 01/01/2016 yerine 01/01/2017 tarihi belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler