1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Osram'ın aydınlatma birimi Çinlilerin oldu

Osram'ın aydınlatma birimi Çinlilerin oldu

Enerji Günlüğü - Alman aydınlatma devi Osram, aydınlatma birimi Ledvance'i Çinli IDG Capital (IDG) Konsoriyumu'na sattı.Alman aydınlatma ürünleri üreticisi...

Osram'ın aydınlatma birimi Çinlilerin oldu

Enerji Günlüğü - Alman aydınlatma devi Osram, aydınlatma birimi Ledvance'i Çinli IDG Capital (IDG) Konsoriyumu'na sattı.

Alman aydınlatma ürünleri üreticisi Osram, LED aydınlatma çözümleri ile birlikte klasik lambalar ve Balast üretimini kapsayacak şekilde oluşturduğu yeni markası Ledvance’ın Çinli konsorsiyuma satışını 3 Mart 2017 itibarıyla tamamladı.

Osram, Çinli aydınlatma şirketi MLS Co., Ltd. (MLS) ve finansal yatırımcı Yiwu Devlet Varlıkları Operasyon Merkezinden (Yiwu) oluşan Çinli IDG Capital (IDG) Konsoriyumu'na gerçekleştirdiği bu satıştan 500 Milyon Euro alacak, ayrıca ticari marka haklarının kullanımından önümüzdeki yıllarda yaklaşık 100 milyon Euro’luk lisans geliri elde edilmesi de bekleniyor.

OSRAM BÜYÜYEN PAZARLARA DAHA GÜÇLÜ KATILMAYI HEDEFLİYOR

Osram Yönetim Kurulu, Ledvance’ı satma kararını, genel aydınlatma ampulleri işindeki stratejik seçeneklerin kapsamlı şekilde gözden geçirilmesinden sonra aldı. OSRAM’ın Global’deki CEO’su Olaf Berlien “İşlemlerin başarıyla tamamlanması Osram’ın yeniden rekabetçi seviyeye getirilmesi stratejisinde bir kilometre taşıdır. Bir yüksek teknoloji şirketi olarak, gelecekte cazip büyüyen pazarlara daha da güçlü şekilde katılma olanağımız olacak,” dedi. 

Satışla birlikte, Osram, Özel Aydınlatma (SP), Aydınlatma Çözümleri ve Sistemleri (LSS) ve Opto Yarı İletkenlere (OS) odaklanma doğrultusundaki üç ayaklı stratejisinin uygulanmasında önemli bir adım atmış oluyor.

Satış işlemiyle bağlantılı olarak, Osram ve MLS, MLS’nin Malezya, Kulim’deki yeni Osram fabrikasından LED çipleri satın alabileceğine dair bir niyet mektubu da imzaladılar.

Aydınlatma çözümlerinde OSRAM markası Avrupa pazarında lider, Amerika pazarında ise ikinci sırada yer alıyor. OSRAM, aydınlatma bölümünü için faaliyetlerini LEDVANCE adı altında yeni bir organizasyon ile sürdürme kararını 1 Temmuz 2016 tarihinde yasal olarak gerçekleştirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler