1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OTAM elektrikli araç testlerinde merkez üs olmayı hedefliyor

OTAM elektrikli araç testlerinde merkez üs olmayı hedefliyor

Bu yıl 4 firmanın elektrikli araç testlerini yapan OTAM, önümüzdeki günlerde Türk otomotiv sanayisinin yurtdışında yapmayı planladığı testleri de yapmayı planlıyor.

OTAM elektrikli araç testlerinde merkez üs olmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Bu yıl 4 firmanın elektrikli araç testlerini yapan OTAM, önümüzdeki günlerde Türk otomotiv sanayisinin yurtdışında yapmayı planladığı testleri de yapmayı planlıyor.

Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM) elektrikli ve hibrit araç testleri gerçekleştiriyor. Bu yıl 4 firmanın elektrikli araç testlerini merkezlerinde yaptıklarını belirten OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Otomobil ve hafif ticari araçtan oluşan toplam 4 araca yönelik; Enerji Tüketimi, Menzil ve Motor Performans Testleri gerçekleştirildi. Her test süreci yetkinliğimizi artırırken hedeflerimizi de büyütmemize yardımcı oluyor. Önümüzdeki günlerde Türk otomotiv sanayisinin yurtdışında yapmayı planladığı testleri de OTAM’a çekmek için yoğun çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

TOPLAM 8,500’DEN FAZLA TEST YAPILDI

Toplam araç parkındaki değişimin ve elektrikli ve hibrit araçlara olan ilginin her yıl giderek artmasının geleceğe yönelik çok önemli sinyaller verdiğini belirten OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Teorik bilginin yanında, son 1 yılda 4 ayrı firmanın elektrikli araç testlerini de yaparak pratikte de deneyimimiz arttı. Her süreçle birlikte ekibimizin yetkinliği, bilgi birikimi günden güne artırıyor. Halihazırda toplamda 8 bin 500'den fazla testi başarıyla yapmış bir merkeziz. Merkezimizde mevcut 6 farklı test laboratuarımız yer alıyor. Gerek araç geliştirme gerek motor testleri kapsamında özellikle Avrupa'da yapılması planlanan işlerin Türkiye’de, OTAM’da gerçekleştirilmesini sağladık, yeni işler de almaya devam ediyoruz. İhracatta elde ettikleri başarılarıyla ülkemizin gurur kaynağı olan otomotiv sektörünün gelişimine katkı sağlamaya devam ederken, onların yurtdışında yapmayı planladığı testlerle ilgili biz de firmalara “Yurtdışında değil gelin OTAM’da testinizi yaptırın” diyoruz. Böylece her süreç iki tarafın da teknolojik gelişimine ve ekonomisine büyük katkılar sağlamış oluyor ” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler