1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Otogaz bayileri EPDK’ya sözleşme beyanı verecek

Otogaz bayileri EPDK’ya sözleşme beyanı verecek

LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında; dağıtıcıyla imzalanan sözleşme yerine, bundan böyle sözleşme beyanı belgesi sunulacak.

Otogaz bayileri EPDK’ya sözleşme beyanı verecek

Enerji Günlüğü - LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında; dağıtıcıyla imzalanan sözleşme yerine, bundan böyle sözleşme beyanı belgesi sunulacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında; dağıtıcıyla imzalanan sözleşme yerine, bundan böyle sözleşme beyanı belgesinin sunulacağını bildirdi.

3727 Sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusuna İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı, EPDK tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik kararıyla düzenlemeye “LPG otogaz bayilik sözleşme beyanı” kavramı, şu tanımlamayla ilave edildi: “Otogaz bayisi ile dağıtıcısı arasında imzalanan LPG otogaz bayilik sözleşmesinin ilgili dağıtıcı lisansı sahibince daha önce EPDK’ya ibraz edilen tip sözleşme örneğinin aynısı olduğunu belirten ve sözleşmeye ilişkin temel bilgilerin (Tesis adresi, sözleşme başlangıç tarihi, sözleşme bitiş tarihi ve ilgili taraflara ilişkin bilgiler) yer aldığı ve tarafların yetkililerince imzalanan sözleşme beyanı”. 

Yapılan değişikliğe göre bundan böyle LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında LPG Otogaz Bayilik Sözleşmesi yerine LPG Otogaz Bayilik Sözleşmesi Beyanı ibraz edilecek. Ayrıca başvurularda sözleşmeye ilişkin temel bilgilerde bir değişiklik meydana gelmesi halinde, yeni sözleşme beyanı EPDK’ya sunulacak. 

TADİ L İŞLEMLERİNDE DE SÖZLEŞME BEYANI ARANACAK

EPDK, 3763-3 Sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Tadili Süre Uzatımı ve Sona Erdirme Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararını da yayımlayarak yürürlüğe koydu. 

Bu düzenlemeye göre LPG Otogaz Bayilik lisansı unvan tadillerinde de, güncel unvanı içeren LPG Otogaz Bayilik Sözleşmesi yerine, LPG Otogaz Bayilik Sözleşmesi Beyanı aranacak. 

Ancak LPG Otogaz Bayilik lisansındaki dağıtıcı şirket bilgisi tadillerinde yeni dağıtıcı ile yapılmış ve dağıtıcı tarafından her sayfası onaylanmış LPG Otogaz Bayilik Sözleşmesi aranacak. Dağıtıcı şirket bilgisi tadilatlarında süresi bitmemiş olan ve kurum kayıtlarında yer alan bayilik sözleşmesinin sona erdiğini gösteren fesih ihbarnamesi veya karşılıklı fesih protokolü de EPDK’ya sunulacak. 

YÖNETMELİK DE UYUMLAŞTIRILDI

EPDK, aldığı kararlar doğrultusunda; Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te de aynı konuyla ilgili değişiklikler yaptı. 

Buna göre LPG Otogaz Bayilik Lisansı için dağıtıcılarla yapılmış LPG otogaz bayilik sözleşmesi yerine LPG otogaz bayilik sözleşmesi beyanını bulundurmak gerekecek. Sözleşme beyanı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatıyla birlikte ibraz edilecek. 

Öte yandan Kanuna göre faaliyette bulunan lisans sahipleri; esas faaliyetlerine ilişkin tip sözleşme örneklerini ve bunlarda yapılacak değişiklikleri yürürlüğe koymadan önce EPDK’ya bildirmekle yükümlü olacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler