1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Otogaz dönüşüm şirketi Atiker`e münhasırlık engeli

Otogaz dönüşüm şirketi Atiker`e münhasırlık engeli

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, LPG dönüşüm sistemleri satışı ve montajı yapan Atiker'in satış sonrası servisler için tek marka sınırlaması öngören...

Otogaz dönüşüm şirketi Atiker`e münhasırlık engeli

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, LPG dönüşüm sistemleri satışı ve montajı yapan Atiker'in satış sonrası servisler için tek marka sınırlaması öngören Yetkili Servis Sözleşmesi'ne muafiyet tanınmamasına karar verdi. 

Rekabet Kurulu, Atiker Metal İthalat İhracat ve İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ ile ilgili rekabet ihlali şikayeti başvurusunu sonuca bağladı. Kurul'un konuya ilişkin duyurusu şöyle:

"Atiker Metal İthalat İhracat ve İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin LPG dönüşüm sistemlerinin satışı, montajı ve satış sonrası hizmetler pazarındaki hâkim durumunu yetkili servislere tek marka sınırlaması uygulayarak kötüye kullandığı iddiasına yönelik olarak şikayetin reddi ile soruşturma açılmamasına ve Atiker Metal İthalat İhracat ve İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yetkili servisleriyle yapacağı ve tek marka sınırlaması öngören “Yetkili Servis Sözleşmesi”ne bireysel muafiyet tanınmamasına karar verildi."

NE ANLAMA GELİYOR?

Karara göre Atiker rekabet soruşturması geçirmeyecek, dolayısıyla ceza da almayacak. Ancak Atiker, hakim durumunun rekabete aykırılık teşkil etmemesi için münhasırlık maddesini de uygulayamayacak. Bir bakıma, Atiker'in bugüne kadar uyguladığı "Yetkili Servis Sözleşmesi" aslında rekabete aykırı bulundu. Yani, şirayetçi tarafın, Atiker tarafından bayilere önerilen ‘münhasırlık’ maddesi müdahalesinin önlenmesiyle ilgili istediği sonuç bir şekilde ortaya çıkmış oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler