1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Otogaz ve tüpgazda ÖTV eşitlendi KDV farklılaştı

Otogaz ve tüpgazda ÖTV eşitlendi KDV farklılaştı

Enerji Günlüğü - Tüpgaz ile otogazdan alınan özel tüketim vergisi eşitlenirken, her ikisinde de yüzde 18 olan KDV oranı tüpgazda 10 puan aşağı çekildi.  LPG’nin...

Otogaz ve tüpgazda ÖTV eşitlendi KDV farklılaştı

Enerji Günlüğü - Tüpgaz ile otogazdan alınan özel tüketim vergisi eşitlenirken, her ikisinde de yüzde 18 olan KDV oranı tüpgazda 10 puan aşağı çekildi.  

LPG’nin farklı formları arasında yer alan Tüpgaz ile otogaz arasındaki vergilendirme farkından doğan sorunların giderilmesinde önemli bir adım atıldı. Bakanlar Kurulu, motorlu taşıtların kullandığı otogazlarla, evde ve sanayide kullanılan tüpgazın ÖTV oranlarını eşitleyen kararını Resmi Gazete'de yayımladı. 

Buna göre, sıvı ve gaz propan ve bütandan 2016 yılının Eylül ayından bu yana kilogram başına 1.4940 TL olarak alınan maktu ÖTV tutarı 1.7780 TL'ye çıkarıldı. Böylece miktar LPG ile eşitlenmiş oldu. 

ÖTV EŞİTLENDİ, KDV FARKLILAŞTI

Öte yandan Bakanlar Kurulu, tüpgazdaki KDV oranını da yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdü. Böylece tüplü LPG ve dökmegaz arasında bu kez KDV'den kaynaklanan litre başına 17 kuruşluk fark oluştu. 

Yeni düzenlemeler 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak.

AKTAŞ: ÖTV İLE KAPANAN LPG KAÇAKÇILIK KAPISI KDV İLE ARALANDI

 

Önceki ve Sonraki Haberler