1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Otomotiv devinden hidrojene yatırım

Otomotiv devinden hidrojene yatırım

Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden Stellantis hidrojen yakıt hücresi şirketi Symbio’ya ortak oldu

Otomotiv devinden hidrojene yatırım

Enerji Günlüğü- Dünyanın en büyük en büyük otomotiv üreticilerinden Stellantis, hidrojen yakıt hücresi üreticisi Symbio’nun üçte bir hissesini aldı. Stellantis bu yatırımla teker üreticisi Michelin ile araba parçası üreticisi Faurecia’nın ortak girişimi Symbio’nun eş hissedarı haline geldi.

Symbio, 2025 yılında yıllık 50 bin hidrojen yakıt hücresi üretmeyi ve 3 yıl içinde yılında üretimlerini iki katına çıkarmayı planlıyor. Stellantis ise bu anlaşmadan faydalanarak 2024 yılına kadar 10 bin adet hidrojen ile çalışan araç üretmeyi hedefliyor.

Stellantis, merkezi Amsterdam’da bulunan dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi. Şirketin markaları arasında Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall bulunuyor. Şirket 2022’de, 3 yıl içinde elektrifikasyon ve yazılıma 30 milyar € yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Firma ayrıca 2030’a kadar 75 yeni elektrikli aracı piyasaya sürmek ve 2038'e kadar da karbon nötr bir şirket olmak amacında.

Önceki ve Sonraki Haberler