1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Öttinger: AB Akdeniz’de enerji işbirliğinde kararlı

Öttinger: AB Akdeniz’de enerji işbirliğinde kararlı

Enerji Günlüğü – AB Enerji Komiseri Günther Öttinger, AB'nin Akdenizli ortaklarıyla enerji alanında işbirliğini artırma, ortak eylem ve politikaları...

Öttinger: AB Akdeniz’de enerji işbirliğinde kararlı

Enerji Günlüğü – AB Enerji Komiseri Günther Öttinger, AB'nin Akdenizli ortaklarıyla enerji alanında işbirliğini artırma, ortak eylem ve politikaları destekleme kararlılığında olduğunu söyledi. Ayrıca, Akdeniz Güneş Enerjisi Planı'nın hayata geçirilmesinin kilit hedeflerinden biri olduğunu da vurguladı

Akdeniz İçin Birlik Enerji Bakanları Toplantısı'nda konuşan AB Enerji Komiseri ve Akdeniz İçin Birlik'in Avrupa kanadı Eşbaşkanı Günther Öttinger, AB'nin Akdenizli ortaklarıyla enerji alanında işbirliğini artırma, ortak eylem ve politikaları destekleme kararlılığında olduğunu ve Akdeniz Güneş Enerjisi Planı'nın hayata geçirilmesinin kilit hedeflerinden biri olduğunu vurguladı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ALANINDA İŞBİRLİĞİ ARTTIRILCACAK

Türkiye'yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan'ın temsil ettiği ve 43 ülkenin katıldığı Akdeniz İçin Birlik Enerji Bakanları Toplantısı'nda, Akdeniz'in iki yakasında ortak enerji piyasasının kademeli olarak oluşturulması üzerinde duruldu. Ortak projeler ve finansman modelleri masaya yatırılırken, özellikle yenilenebilir enerji alanında işbirliğinin artırılması konusunda mutabık kalındı. AB'nin 2008'de ortaya attığı planda 2020 hedefi olarak güneşten ilave 20 gigawatt elektrik üretim kapasitesi geliştirilmesi benimseniyor.

ENERJİ VE ELEKTRİK ALTYAPISINDA BÖLGESEL YAKLAŞIM ZORUNLU

Akdeniz İçin Birlik Güney ve Doğu Akdeniz Eşbaşkanı ve Ürdün Enerji Bakanı Muhammed Hamid ise sektörel işbirliği için iyi bir çerçeve oluşturulmasının ve enerji ve elektrik altyapısında bölgesel yaklaşımın zorunlu olduğunu söyledi.

Hamid, Akdeniz'in kuzeyi ve güneyi arasında yenilenebilir enerji işbirliğinin yetersiz olduğunu belirterek, Avrupa Yatırım Bankası'nın finansmanıyla ortak enerji piyasasının oluşturulması önerisinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler