1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Outotec ile Eren Enerji 90MW’lık biyokütle santrali için anlaştı

Outotec ile Eren Enerji 90MW’lık biyokütle santrali için anlaştı

Enerji Günlüğü - Finlandiyalı Outotec ve Eren Holding, 100 milyon dolarlık bir projeye imza atarak kağıt atıklarından enerji üretmeye başlayacak. Eren...

Outotec ile Eren Enerji 90MW’lık biyokütle santrali için anlaştı

Enerji Günlüğü - Finlandiyalı Outotec ve Eren Holding, 100 milyon dolarlık bir projeye imza atarak kağıt atıklarından enerji üretmeye başlayacak. Eren Holding’in Çorlu’daki tesisinde inşa edilecek proje 100 milyon dolara mal olacak. Türkiye’ye ilk kez bu projeyle adım atan Outotec, tesisle kağıt atıklarını enerjiye çevirecek dünyanın en büyük santrallerinden birini inşa edecek. 90 MW’lık tesisi gerçekleştiren Outotec ile 1.5 yıldır görüştüklerini belirten Eren Holding Enerji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Sencer Aras, projenin 2013′te başlatılacağını söyledi.
Yaklaşık 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Outotec’in CEO’su Pertti Korhonen ise yaptığı yazılı açıklamada bu projenin Türkiye’nin gelişmişliği için bir gösterge olacağına ve ekonominin ivmesinin sembolü olacağına değindi. değindi. Outotec, geçen yılı 969 milyon euroluk ciroyla kapattı.

Önceki ve Sonraki Haberler