1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ÖYK’dan Toroslar EDAŞ özelleştirmesine onay

ÖYK’dan Toroslar EDAŞ özelleştirmesine onay

Enerji Günlüğü - Sabancı ve E.ON ortaklığı Enerjisa’nın kazandığı Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi özelleştirme ihalesinin sonucu, Özelleştirme...

ÖYK’dan Toroslar EDAŞ özelleştirmesine onay

Enerji Günlüğü - Sabancı ve E.ON ortaklığı Enerjisa’nın kazandığı Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi özelleştirme ihalesinin sonucu, Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan onay aldı. 

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), 4/2004 tarih ve 2004/22 sayılı kararı ile özelleştirme programına alınan ve 7/11/2005 tarih ve 2005/125 sayılı kararı ile özelleştirme stratejisi belirlenen Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’nin (TEDAŞ) Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.deki yüzde 100 hissesinin özelleştirilmesine ilişkin ihalenin sonucuna ilişkin beklenen kararını verdi.

Kararf göre, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’deki TEDAŞ’a ait yüzde 100 oranındaki hisse 1.725.000.000 (Birmilyaryediyüzyirmibeşmilyon) dolar bedelle en yüksek teklifi veren Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ’ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılacak. Enerjisa’nın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı İdare lehine irat kaydedilecek.

Enerjisa devreden çıkarsa, söz konusu hisseler 1.723.000.000 (Birmilyaryediyüzyirmiüçmilyon) dolar bedelle ikinci teklifi veren Fina Enerji-Fina Limancılık Ortak Girişim Grubu’na satılacak. Fina Enerji-Fina Limancılık OGG’nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatı İdare lehine irat kaydedilecek.

Fina’nın çekilmesi durumunda Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ hisseleri, 1.657.000.000 (Birmilyaraltıyüzelliyedimilyon) dolarla en yüksek üçüncü teklifi veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’ye satılacak.

Çalık Enerji’nin de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve ihalenin iptal edilecek. 

İŞKAYA-DOĞU OGG DİCLE ELEKTRİK DAĞITIM'I 24 TEMMUZ'DA DEVRALACAK

Önceki ve Sonraki Haberler