1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Öz: GES ile fatura derdinden kurtulduk

Öz: GES ile fatura derdinden kurtulduk

Enerji Günlüğü – Gölmarmara Belediyesi tarafından yaptırılan 500 KW’lık güneş enerjisi santralinin açılışında konuşan Belediye Başkanı...

Öz: GES ile fatura derdinden kurtulduk

Enerji Günlüğü – Gölmarmara Belediyesi tarafından yaptırılan 500 KW’lık güneş enerjisi santralinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Öz, “Elektrik faturasından kurtulduk. Ürettiğimiz elektriği satarak 22 bin lira gelir sağladık” dedi.

Manisa’nın Gölmarmara Belediyesi, 620 bin dolara kurduğu ve 2 bin 200 panelden oluşan 500 KW’lık güneş enerji santralinin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, aylık 28 bin TL’lik elektrik faturasından kurtulduklarını. Hatta ürettikleri elektriği satarak ayda 22 bin TL de gelir elde ettiklerini ifade etti.

GES MALİYETİ 620 BİN DOLAR

Açılışın ardından bilgi veren Kamil Öz, santralin 10 dönümlük arazi üzerine kurulduğunu ve 2 bin 200 adet panel olduğunu söyledi. Öz, “Belediyemizin yapmış olduğu güneş enerjisi santrali, 10 dönüm alanda 500 KW gücündedir. Gölmarmara ilçemizin sokak aydınlatma lambalarını, şantiye binası ile belediye hizmet binasının elektriğini üretmektedir ve fazla kalanı da satılmaktadır. Belediyemize bu aylarda günlük yaklaşık 2 bin lira gelir getiriyor. Bu santralimizin ayda 50 bin lira belediyemize katkısı olacak. Diğer ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz dahil olmak üzere Manisa’da bir ilki başardık. 620 bin dolara mal ettiğimiz santrali 2,5 ay gibi bir sürede tamamladık” dedi.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler