1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Oz Minerals dünyanın en büyük off-grid hibrit santralini inşa edecek

Oz Minerals dünyanın en büyük off-grid hibrit santralini inşa edecek

Oz Minerals, enerji ihtiyacının yüzde 80’ini karşılamak üzere dünyanın en büyük şebekeden bağımsız hibrit santralini kurmayı planladıklarını bildirdi.

Oz Minerals dünyanın en büyük off-grid hibrit santralini inşa edecek

Enerji Günlüğü - Oz Minerals, Batı Avustralya'da güneş PV ve rüzgar üretiminin bir karışımı ile güçlendirilecek olan 1,1 milyar dolar bakır ve nikel projesine yeşil ışık yaktı.

Sidney listesinde yer alan madenci Oz Minerals, Batı Avrupa’da Batı Musgrave Projesi için enerji ihtiyacının yüzde 80'ini şebekeden bağımsız bir hibrit yenilenebilir enerji çözümü aracılığıyla sağlayacağını doğruladı.

Oz Minerals, bakır ve nikel madeni için enerji ihtiyacının çoğunun, bir pil enerji depolama sistemi tarafından desteklenen, güneş PV ve rüzgar üretiminin optimize edilmiş bir karışımı yoluyla sağlanacağını söyledi. Bu karışımın, dizel yakıtlı üretim ile desteklenmesi planlanıyor. Oz Minerals, yenilenebilir enerji çözümünün genişleme alanı olan nominal 50 MW temel kasa güç kaynağına sahip olacağını belirtti.

Ayrıca Oz Minerals, Musgrave projesine ilişkin "Tamamlandığında, dünyanın en büyük, şebekeden bağımsız hibrit projelerinden biri olacak" diye konuştu.

%100 YENİLENEBİLİR ÜRETİM HEDEFLENİYOR

Yenilenebilir enerjiye dayalı enerji çözümü, bağımsız bir elektrik üreticisiyle yapılacak bir elektrik satın alma anlaşması yoluyla teslim edilecektir. Oz Minerals CEO'su Andrew Cole, anlaşmanın genişleme için hüküm içerdiğini ve şirketin yüzde 100 yenilenebilir üretim için bir yol haritası geliştirmeyi taahhüt ettiğini söyledi.

Oz Minerals, dekarbonizasyon ve elektrifikasyon için gerekli pil metallerine olan taleple hareketlenen nikel piyasasının sürekli bir yetersiz arz dönemine gireceğini öngördüğü 2025 yılının sonlarında West Musgrave sahasında üretime başlamayı planlıyor.

Cole, "Dünya daha temiz enerji ve elektrifikasyona, elektrikli araçlara, rüzgar çiftliklerine ve güneş panellerine geçerken başka hiçbir metal aynı kullanım yoğunluğuna sahip olmayacak" dedi.

West Musgrave'nin 24 yıllık maden ömrü boyunca yıllık 27 bin ton nikel ve 33 bin ton üretimle ilk beş yılının her birinde ortalama 35.000 ton konsantre nikel ve 41 bin ton konsantre bakır üretmesi bekleniyor.

“KÜRESEL ELEKTRİFİKASYON ÇEKİRDEK METALLER İÇİN TALEP OLUŞTURACAK”

Oz Minerals Başkanı Rebecca McGrath, küresel elektrifikasyonun çekirdek metaller için önemli bir talep yaratmaya hazır olduğunu ifade ederek şunları aktardı:

“Yönetim kurulunun West Musgrave'i onaylaması, Oz Minerals'in dünya karbondan arındırma ve elektrifikasyon çağına girerken küresel bakır ve nikel piyasalarına tedarik edecek modern bir mineral üreticisine dönüşme stratejisini gerçekleştirme yolunda temel bir adımdır. Bu projenin muazzam potansiyelini görebiliyoruz".

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler