1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Özbekistan doğal gaz piyasasını özelleştirmeyi hedefliyor

Özbekistan doğal gaz piyasasını özelleştirmeyi hedefliyor

Doğal gaz piyasasını özelleştirmeyi hedefleyen Özbekistan, Türkiye’nin bu alanda yaklaşık 20 yılda edindiği tecrübelerden yararlanacak.

Özbekistan doğal gaz piyasasını özelleştirmeyi hedefliyor

Enerji Günlüğü - Doğal gaz piyasasını özelleştirmeyi hedefleyen Özbekistan, Türkiye’nin bu alanda yaklaşık 20 yılda edindiği tecrübelerden yararlanacak.

Özbekistan Enerji Bakan yardımcısı Behzot Narmatov, EPDK’yı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile bir araya gelen Narmatov, Özbekistan doğal gaz piyasasını yapılandırmak için başlattıkları reform çalışmaları kapsamında bilgi verdi. Doğal gaz piyasalarını serbestleştirmeyi ve rekabetçi bir piyasa yapısı kurmayı hedeflediklerini belirten Narmatov Türkiye’nin bu alanda yaklaşık 20 yılda edindiği tecrübelerden yararlanmanın ülkelerinin enerji dönüşümü hızlandırmak bakımından çok önemli olduğunu vurguladı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, karşılıklı manevi değerleri paylaştığımız kardeş ülke Özbekistan’ın doğal gaz piyasasında hedeflediği dönüşüme destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Ziyaret kapsamında gerçekleşen heyetler arası görüşmede EPDK Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığı ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından Türkiye’nin doğal gaz piyasasının gelişimi, yapısı ve işleyişi ile ilgili sunumlar yapıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler