1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özbekistan yenilenebilir enerji piyasasını şekillendiriyor

Özbekistan yenilenebilir enerji piyasasını şekillendiriyor

Özbekistan Enerji Bakan yardımcısı Sherzod Khodjaev, güneşte 3 bin MW ve rüzgarda 5 bin MW kapasite hedeflediklerini ve 2021 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji piyasasını kurmuş olacaklarını söyledi.

Özbekistan yenilenebilir enerji piyasasını şekillendiriyor

Enerji Günlüğü - Özbekistan Enerji Bakan yardımcısı Sherzod Khodjaev, güneşte 3 bin MW ve rüzgarda 5 bin MW kapasite hedeflediklerini ve 2021 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji piyasasını kurmuş olacaklarını söyledi.

İstanbul’da gerçekleştirilen yenilenebilir enerji Konferansı’nda kapsamında düzenlenen "Potansiyeli Değerlendirmek: Bölgede Yenilenebilir Enerjinin Görünümü” oturumunda konuşan Özbekistan Enerji Bakan yardımcısı Sherzod Khodjaev, Özbekistan için yenilenebilir enerjinin yeni bir durum olduğunu ve henüz başlangıç aşamasında olduklarını belirterek, önümüzdeki yılın sonuna kadar yenilenebilir enerji piyasasının kurulmuş olacağını söyledi.

Khodjaev, “Hükümet bu alanda 2030 yılına kadar güneşte 3 bin MW ve rüzgarda 5 bin MW kapasite hedefliyor. Bu yıl 3 yeni ihale açacağız. Aynı zamanda potansiyel yatırımcılarla görüşüyoruz” dedi.

BÖLGESEL İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Bölgesel enerji işbirliğine önem verdiklerini kaydeden Khodjaev, Komşu ülkeler Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan ile yenilenebilir enerji işbirliği çok büyük yararlar sağlayacağını kaydetti. Bu ülkelerin ağırlıklı olarak hidroelektrik kullandıklarını ve bu sektöre ilişkin önemli planlar ilan ettiklerini belirten Khodjaev, bu senenin sonuna kadar Tacikistan’ın Orta Asya’nın elektrik ağına entegre olacağını ifade etti.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler