1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Özçınar Elektrik, Denizli'de jeotermal kaynak arayacak

Özçınar Elektrik, Denizli'de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Özçınar Elektrik, Denizli'nin Sarayköy ilçesinde jeotermal kaynak arayacak.Özçınar Elektrik Malz. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. Denizli...

Özçınar Elektrik, Denizli'de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Özçınar Elektrik, Denizli'nin Sarayköy ilçesinde jeotermal kaynak arayacak.

Özçınar Elektrik Malz. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan aldığı İR.35(Sicil.3190934) nolu Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular işletme ruhsatı  çerçevesinde çalışmaları yürütecek. 

Şirket, 1551.18 hektar olan işletme ruhsatı dışında Denizli İli, Sarayköy İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, Kocakaş Tepe Mevkiinde 11 457 m2lik sahada Jeotermal sondaj ile jeotermak kaynak arayacak. Saha vasıfsız hazine arazisi içinde yer alıyor.

11 457 m2 olan proje alanında, bir adet 2100 metre derinliğinde jeotermal sondaj, bir adet de 1 900 metre derinliğinde re-enjeksiyon(geri basım) sondajı yapılacak.

990 000.00 TL değerindeki proje kapsamında, sondaj çalışmalarında 3 vardiyada toplam 20 personel çalıştırılması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler