1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Özcoşkun Madencilik Denizli’de kömür kalitesini arttıracak

Özcoşkun Madencilik Denizli’de kömür kalitesini arttıracak

Özcoşkun Madencilik, Denizli’nin Kale ilçesindeki kömür ocağında kömürün kalitesini artırmak için kömür zenginleştirme (yıkama ve kurutma) tesisi kuracak.

Özcoşkun Madencilik Denizli’de kömür kalitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Özcoşkun Madencilik, Denizli’nin Kale ilçesindeki kömür ocağında kömürün kalitesini artırmak için kömür zenginleştirme (yıkama ve kurutma) tesisi kuracak.

Özcoşkun Madencilik Orm. Ürün. İnş. Malz. Gıda Turizm Tem. Nak. San. Ve Tic. Ltd. Şti., Denizli İli, Kale İlçesi, Yenidere Mahallesi civarında, 48141 (ER:1096452) ruhsat numaralı alan içinde gerçekleştirdiği kömür üretiminde kalite artışı planlıyor. Bu amaçla şirket, mevcut kömür kırma eleme ve paketleme tesisi alanı içinde lavvar ve kurutma tesisi kurmayı hedefliyor. 

KÖMÜR ÜRETİM YÖNTEMİ DEĞİŞTİRİLECEK

Sahada galeri yöntemi ile kömür çıkarma, kırma eleme ve paketleme faaliyeti halen devam ediyor. Sahada 384.000 ton/yıl kapasiteli kırma eleme ve paketleme tesisi bulunuyor. Kömür ocağından yılda 384.000 ton kömür çıkarılıyor. Proje ile ayrıca üretim yöntemi değiştirilecek, galeri şeklinde işletme yöntemi yanında açık ocak ile işletim yapılacak. Bu kapsamda 141 hektarlık alanda açık ocak alanı açılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler